Благотворителен търг Give → Bid → Donate

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Кога: 12.2016
Къде: бул. “проф. Цветан Лазаров” 67, София
Контакти: office(at)mentormate.bg

Питали ли сте се някога дали наддаването може да бъде полезно? През декември 2016 в МенторМейт организирахме благотворителен търг и доказахме точно това. С иновативен подход наддаването се превърна в ефективен и забавен начин, чрез който успяхме да наберем средства за 3 различни каузи.

Как протече самият процес?
Търгът беше съставен от 3 етапа:

Етап 1: Започнахме със събиране на подаръци. Всеки можеше да донесе предмет, напитка или ястие, като единственото условие беше да бъде атрактивно за купуване.
Етап 2: Продължихме с наддаването. Предметите бяха прилежно снимани, описани и качени в група във фейсбук. За всеки подарък можеше да се наддава, като се коментира под снимката.
Етап 3: След приключване на търга подаръците прелетяха от град в град при новите си собственици, а даренията бяха събрани. Всеки, оставил дарението, имаше възможността да си избере кауза, за която да бъдат дарени неговите средства.

Какво се случи след това?
Събраните средства бяха разпределени спрямо желанията на колегите за следните 3 различни каузи:

  • Фондация “Let’s adopt” – Фондацията работи за подобряване на морала към животните в България чрез спасяване на пострадали животни, споделяне на добри практики за грижа за домашните ни любимци и обсъждане на въпроси, които касаят добруването на животните в България. Средставата, които получават като дарения, използват за лечение на животните, които спасяват и за оборудване.
  • Училище СУ Д-р Петър Берон, гр. Костинброд – Училището имаше нужда да събере пари, за да заплати лиценза си към Международна награда на херцога на Единбург, към която и МенторМейт се присъедини. Програмата ще допринесе за по-доброто развитие на учениците, за да могат да придобият умения и знания, които ще са им страшно полезни в живота, но няма как да научат само в рамките на училищната програма.
  • Деца: Фондация “За нашите деца” – Фондацията предоставя социални услуги в центровете си в София и Пловдив. Помощта, която получават децата и техните родители, е материална, финансова и експертна. В екипа им работят социални работници, психолози, рехабилитатори, семейни терапевти, специалисти по ранно детско развитие. Получените дарени средства използват за изпълнение на своята дейност.
  • Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn