HackBlagoevgrad с лектор от компанията

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Кога: 14-18.11.2016
Къде: America for Bulgaria Student Center, Благоевград
Контакти: office(at)mentormate.bg

HackBlagoevgrad се проведе между 14 и 18 ноември тази година, като за първи път беше в Благоевград. Събитието е комбинация между конференция и хакатон.

hackblagoevgrad
Представител от МенторМейт, Теодор Костадинов (Android Developer) изнесе лекция в един от дните (16.11). Той представи стоята тема “Catching Fire: Building apps fast with Android and Firebase”, която беше с продължителност час и половина. Посетителите научиха повече за Андроид, как да започнат да разработват бързо и качествено, както и добри практики, трикове и други. Също така и какви са ползите от Firebase, как да го използват и какви компоненти има. Тео направи и един апп на живо. Освен това успя да раздаде и няколко награди на аудиторията.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
MentorMate
MentorMаte е американска компания за разработка на специализиран софтуер, основана през 2001 г. в Минеаполис, Минесота, където е и основният офис. Освен там има офиси в София, Велико Търново, Пловдив и Варна. През 2013 компанията беше обявена за четвъртата най-бързо развиваща се компания в Минесота и 14-тата в средните щати на Америка за 2012 Fly Over 50 – The 50 Fastest Growing Companies in the Middle of the Country.