За четвърти път се проведе MobCon Europe “Rise of the Technologies”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn

Кога: 25-26.03.2017
Къде: Интер Експо Център, гр. София
Контакти: office(at)mentormate.bg

На 25 и 26 март за четвърти пореден път в София се проведе софтуерната конференция MobCon Europe, организирана от MentorMate. Събитието е едно от най-мащабните в югоизточна Европа с над 600 посетители. То е посветено на модерните тенденции в създаването на софтуер, маркетирането на приложения, потребителското преживяване и новите технологии.
На 25 март посетителите имаха възможност да участват в уъркшопи, в които експерти в сферата споделиха своя опит в разработката за iOS, Android и крос платформи, тестването на уеб услуги и производителност, потребителското преживяване и прогресивните уеб приложения.

Втория ден се състоя от 4 паралелни потока, където презентираха двайсет лектора от световно известни компании, като Hewlett Packard Еnterprise, Facebook, Samsung, Mozilla, Intel, Booking.com и други. Те говориха на теми като: Сигурност на мрежата в ерата на умните устройства, Потребителското преживяване в Agile и DevOps света, Възходът на Прогресивните уеб приложения, Как да използваме Service Worker-ите, когато сме онлайн, Работещи стратегии, водещи до инсталиране на приложения, Примери от реалния живот за използване на RxJava и Kotlin, Как да управляваме дигиталния си отпечатък, Съвети как да се използва IntelliJ, дадени от “вътрешен човек”, Уеб и смесена виртуална реалност и как използват Machine Learning във водещ сайт резервационен сайт като Booking.com и други.

Отново бяхме организирали състезанието за най-добра идея или прототип за мобилно приложение – MobDemo, в което всеки можеше да участва. Първото място бе определно от публиката, която гласува чрез мобилното ни приложение. Наградата на стойност 10 000 EUR в услуги за разработка бе спечелена от Volontime.

MobCon Europe предложи и тази година обособен детски кът, където деца на възраст от 5 до 12 г. имаха възможност да се запознаят с основни модели на програмирането, представени в достъпен за тях вид.
Повече снимки можете да видите на нашата страница във Фейсбук тук.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn